Autisme bij kinderen

Bij het spreken over autisme kan soms verwarring ontstaan omdat onder dit begrip verschillende aandoeningen vallen. Het kan gaan om een Autistische stoornis, het Syndroom van asperger of een pervasieve ontwikkelingsstoornis, wat ook wel afgekort wordt tot PDD-NOS. Stichting Droomkinderen verzorgt de dagelijkse behandeling van autisme bij kinderen tot en met 18 jaar.

Bieden van rust, orde en structuur aan kinderen met autisme

Het behandelen van autisme bij kinderen bij Stichting Droomkinderen is gebaseerd op het bieden van veiligheid en het brengen van rust, orde en structuur. Hiermee creëren wij een een plek waar kinderen met autisme zich welkom en thuis te voelen. Dan ontstaan er mogelijkheden tot ontwikkeling, uitdaging en een doel om naar te streven.

Toegankelijk voor familie van autistische bewoners

Als Stichting willen we ook bereikbaar en toegankelijk zijn voor ouders/verzorgers en familieleden voor de behandeling van autisme bij kinderen. Bij bezoek wordt uiteraard rekening gehouden met wat de medebewoners met autisme aan prikkels kunnen verdragen.

Behandeling van autisme bij kinderen

De behandeling van Autisme bij kinderen wordt gedaan door een vast team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Mensen die ervaren en deskundig zijn in het begeleiden en behandelen van jongeren met autisme en/of aanverwante stoornis. Iedere bewoner heeft bovendien een eigen, vaste mentor.

Beleving van kinderen met autisme

We hanteren een vaste methode en benaderingswijzen bij de behandeling van autisme bij kinderen. Daarbij zoeken we naar mogelijkheden om aan te sluiten bij de beleving van de bewoner. Het doel hiervan is  het vergroten van het zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen. Een psychologe maakt deel uit van het team.

Contact

Heeft vragen over onze stichting, of wilt u meer weten over onze woonvorm? U kunt hier direct contact met ons opnemen.