Woongroep autisme jeugd

Stichting Droomkinderen heeft een woonvorm speciaal ontworpen voor kinderen en jongeren met autisme. Deze woonvorm biedt hen een veilige en gestructureerde omgeving waarin ze kunnen wonen en groeien, en waar hun specifieke behoeften en uitdagingen worden begrepen en ondersteund.

Woongroep voor kinderen tot 18 jaar

In een woongroep voor autisme jeugd wonen kinderen en jongeren met soortgelijke uitdagingen samen en krijgen ze begeleiding van professionals die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met autisme. Het doel is om hen te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden die hen in staat stellen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren en deel te nemen aan de maatschappij.

Gestructureerde en voorspelbare omgeving

De begeleiding in een woongroep voor autisme jeugd is gericht op het creëren van een gestructureerde en voorspelbare omgeving, waarin de kinderen en jongeren kunnen leren omgaan met veranderingen en nieuwe situaties. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van sociale vaardigheden, communicatievaardigheden en zelfredzaamheid, waardoor ze meer zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde ontwikkelen. Daarnaast is er in een woongroep voor autisme jeugd ook aandacht voor vrijetijdsbesteding, waarbij de kinderen en jongeren de kans krijgen om zich te ontspannen en te genieten van activiteiten die passen bij hun interesses en vaardigheden.

Begeleiding van professionals

Al met al biedt Stichting Droomkinderen een veilige en gestructureerde omgeving waar kinderen en jongeren met autisme kunnen wonen en groeien, met de juiste begeleiding en ondersteuning van professionals die gespecialiseerd zijn in het werken met deze doelgroep.

Contact

Heeft u vragen over Stichting Droomkinderen, of wilt u meer weten over onze woonvorm? U kunt hier direct contact met ons opnemen.