Woonvorm Autisme

Stichting Droomkinderen biedt een woonvorm voor kinderen met autisme (ASS, autismespectrumstoornis). Wij begeleiden en ondersteunen in onze woonvorm kinderen en jongeren met autisme tussen de 8 en 18 jaar. Stichting Droomkinderen werkt kleinschalig, met maximaal acht cliënten, en kan daardoor helemaal uitgaan van wat elke individuele cliënt graag doet.

Wat is een woonvorm?

Begeleid wonen of een beschermende woonvorm betekent wonen in een woonvorm, meestal samen met anderen, met een kleinere of grotere mate van zelfstandigheid. Onze woonvorm is specifiek gericht op het begeleiden van kinderen met autisme. Het biedt een gestructureerde en ondersteunende omgeving waarin deze autistische kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. In de woonvorm wordt er rekening gehouden met de unieke behoeften en uitdagingen van ieder kind, zoals het bieden van voorspelbaarheid en routine in dagelijkse activiteiten. De omgeving is prikkelarm, waardoor overprikkeling wordt geminimaliseerd.

Begeleiding bij autistische kinderen

In onze woonvorm voor kinderen met autisme werken wij met een team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Onze medewerkers zijn ervaren en deskundig in het begeleiden van autistische kinderen en jongeren. In het team zijn onder andere een psychologisch medewerker en een GGZ-psycholoog aanwezig. Iedereen in het team is nauw betrokken bij het wel en wee van onze cliënten, en willen met onze woonvorm een thuis vormen voor kinderen met autisme.

Opvang speciaal voor kinderen met autisme

Bij de keuze van een woonvorm is het belang om te kijken naar de behoefte aan begeleiding bij het wonen. Sommige kinderen met ASS hebben veel ondersteuning nodig. Sommigen kinderen met autisme hebben minder begeleiding nodig. Heeft u vragen over onze stichting, of wilt u meer weten over onze woonvorm? U kunt hier direct contact met ons opnemen.