Zorg Autisme

Stichting Droomkinderen biedt zorg voor kinderen met autisme. In onze woonvorm bieden wij zorg aan kinderen en jongeren tot met 18 jaar met autisme. Stichting Droomkinderen werkt kleinschalig, met maximaal acht cliënten, en kan daardoor helemaal uitgaan van wat elke individuele cliënt graag doet. Ook kunnen we hierdoor de zorg aanpassen naar ieders behoefte.

Wat is autisme?

Autisme, ook wel bekend als autismespectrumstoornis (ASS), is een complexe neurologische ontwikkelingsstoornis die zich kenmerkt door een breed scala aan uitdagingen op het gebied van sociale interactie, communicatie en repetitief gedrag. Kinderen met autisme hebben vaak moeite met het begrijpen van sociale signalen, wat kan leiden tot problemen bij het vormen en onderhouden van relaties met leeftijdsgenoten en volwassenen.

Gespecialiseerde ondersteuning ASS

Vroege interventie en gespecialiseerde ondersteuning, zoals gedragstherapieën en educatieve interventies afgestemd op individuele behoeften, kunnen aanzienlijk bijdragen aan de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren met autisme. Dit helpt hen essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen en hun potentieel te ontsluiten.

Begeleiding bij autisme

De zorg voor kinderen en jongeren met autisme wordt gegeven door een team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Onze medewerkers zijn ervaren en deskundig in geven van zorg en begeleiden van autistische kinderen. In het team zijn onder andere een psychologisch medewerker en een GZ-psycholoog aanwezig. Iedereen in het team is nauw betrokken bij het wel en wee van onze bewoners met autisme.

Ondersteunende en persoonlijke begeleiding

Ons aanbod is uitgebreid. Wij bieden persoonlijke begeleiding, goed en gezond eten en ondersteunende begeleiding. Wilt u ons volledig aanbod bekijken? Kijk dan bij het concept.

Heeft u vragen over onze stichting, of wilt u meer weten over onze woonvorm voor kinderen met autisme? U kunt hier direct contact met ons opnemen.