Zorginstelling Autisme

Stichting Droomkinderen is een kleinschalige zorginstelling met 24-uurs begeleiding voor kinderen met autisme en aanverwante stoornissen. De doelgroep van onze zorginstelling voor menen met autisme bestaat uit kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar met maximaal 8 bewoners. Wij hebben als doel gesteld om onze bewoners optimaal te kunnen begeleiden en ondersteunen in onze zorginstelling voor autisme (Asperger, PDD/NOS, ADHD). In de boerderij waarin onze zorginstelling gevestigd is, beschikt ieder over een eigen kamer met badkamer, gelegen in het prachtige Groninger Westerwoldse landschap waar uitstekend rust te vinden is.

Begeleiding voor clienten met Autisme

De dagelijkse begeleiding in onze zorginstelling wordt gedaan door een vast team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers met specialisme in autisme. Al onze mensen zijn ervaren en deskundig zijn in het begeleiden van kinderen en jongeren met autisme en/of aanverwante stoornis. Iedere bewoner in onze zorginstelling heeft bovendien een eigen, vaste mentor. Wij hanteren een vaste methode en benaderingswijzen voor autisme. Daarbij zoeken wij naar mogelijkheden om aan te sluiten bij de beleving van de bewoner. Met als doel te komen tot het vergroten van het zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen. Een psychologe maakt deel uit van het team.

De faciliteiten van onze zorginstelling

De boerderij waarin onze zorginstelling is gevestigd, was vroeger een plek waar gasten konden eten en slapen. Sinds 2008 zijn wij hier een zorginstelling voor kinderen met autisme en/of een aanverwante stoornis. De zorginstelling biedt plaats aan acht bewoners. Elk appartement is ruim en heeft een eigen douche en toilet. Wij hebben een gezellig groepsruimte waar gegeten wordt en waar activiteiten plaatsvinden. In onze keuken wordt veel aandacht besteed wordt aan verantwoorde, maar natuurlijk ook lekkere maaltijden. Om fit te blijven is er een aparte fitnessruimte en in onze tuin vinden onze clienten met autisme alle ruimte om te ontspannen. Natuurlijk is er op alle manieren mee rekening gehouden dat de verblijven prikkelarm zijn. De zorginstelling is een thuis voor de bewoners met autisme, dit betekend dat er alles gedaan wordt om de omgeving goed te onderhouden en een huiselijke sfeer te creëren.

Contact

Heeft vragen over onze zorginstelling voor kinderen met autisme, of wilt u meer weten over onze woonvorm? U kunt hier direct contact met ons opnemen.