Locatie opvang en begeleiding voor autisme

Opvang autistisch kind

In 2008 hebben wij met de eerste bewoners met autisme onze intrek gedaan. Wij zijn een professioneel team met jarenlange ervaring in de zorg en dit team is reeds 15 jaren stabiel in onveranderde vorm.

Autisme en wonen: specifiek woonvorm voor autisme

Wij hebben ook gezien dat specifieke zorgcentra voor kinderen met autisme er nauwelijks zijn, zij worden vaak met kinderen met heel andere problemen ondergebracht. Wij wilden wel zo’n specifiek kleinschalig centrum en zijn in Bourtange terecht gekomen’, aldus Sylvia van der Laan.

Aanpassingen voor opvang en begeleiding voor kinderen met autisme

De hoeve is zodanig aangepast dat er acht kinderen tot en met 18 jaar met de diagnose autismespectrumstoornis (ASS) kunnen wonen. De zorg wordt betaald via hun zogenoemd persoonsgebonden budget (PGB). Naast het PGB-budget kan er ook gebruik gemaakt worden van een eigen bijdrage.

Dagbesteding autisme

In de zomer zorgt onze locatie voor dagbesteding activiteiten. Hier kunnen de bewoners op eigen terrein beter communiceren vanwege de bekende en veilige omgeving en zich tóch verder ontwikkelen. Voor mensen die van rust en natuur houden is onze dagbesteding uitermate geschikt.

Lees ook over dagbesteding opvang en begeleiding autisme.

Specialistische zorg voor jongeren met autisme

Wilt u meer weten over onze woonvorm of heeft u vragen over onze stichting? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.