Locatie opvang en begeleiding voor autisme

Onze boerderij voor jeugd met autisme

In 2008 hebben wij met de eerste bewoners onze intrek gedaan. Wij zijn een professioneel team met jarenlange ervaring in de zorg en dit team is reeds 12 jaren stabiel in onveranderde vorm.

Autisme en wonen: specifiek zorgcentra voor autisme

We hebben ook gezien dat specifieke zorgcentra voor mensen met autisme er nauwelijks zijn, deze mensen worden vaak met mensen met heel andere problemen ondergebracht. Wij wilden wel zo’n specifiek kleinschalig centrum en zijn in Bourtange terecht gekomen’, aldus Sylvia van der Laan.

Aanpassingen voor opvang en begeleiding voor mensen met autisme

De hoeve is zodanig aangepast dat er acht bewoners met ASS kunnen wonen. De zorg wordt betaald via hun zogenoemd persoonsgebonden budget (PGB). Naast het PGB-budget kan er ook gebruik gemaakt worden van een eigen bijdrage.

In de zomer zorgt de camping voor dagbesteding activiteiten. Hier kunnen de bewoners op eigen terrein beter communiceren vanwege de bekende en veilige omgeving en zich tóch verder ontwikkelen. Voor mensen die van rust en natuur houden is onze camping uitermate geschikt.

Lees ook over dagbesteding opvang en begeleiding autisme.

Wilt u meer weten over onze woonvorm of heeft u vragen over onze stichting? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.