Dagbesteding

Wat bieden wij?

Als trainingscentrum biedt Stichting Droomkinderen een resultaatgerichte aanpak, een no-nonsense benadering waarin het vergroten van zelfredzaamheid en het leren omgaan met eigen beperkingen centraal staan. Een maximale deelname aan een veeleisende maatschappij waarbij een positief gevoel van eigenwaarde wordt ontwikkeld. Permanent binnen een beschermde omgeving of juist richting zelfstandigheid. Als onderdeel van het traject zijn er vele extra’s zoals muziekles, sportles of culturele uitstapjes, die bij ons vanuit de PGB gefinancierd kunnen worden. Deze extra investering wordt gedaan omdat algemene ontwikkeling, gezondheid en invulling vrije tijd zeer belangrijk zijn voor welzijn en gezondheid.

Persoonlijk zorgplan

Binnen een strak gestructureerde omgeving zal een persoonlijk zorgplan als leidraad dienen voor een traject voor bepaalde of onbepaalde tijd. Een traject waarin de cliënt zijn specifieke problematiek centraal staat. Aan de hand van eigen wensen wordt een realistische, voorlopige, doelstelling geformuleerd. Deze wordt jaarlijks geëvalueerd. Voor specialistische hulp die niet binnen de Stichting gerealiseerd kan worden schakelen wij onze partners in (Lentis, Accare, ATN). Wij ondersteunen en stimuleren externe behandeltrajecten indien noodzakelijk en/of gewenst.

Vrije tijd

Bewoners hebben veel privacy in een rustige, ruim opgezette omgeving. Voor de bewoners zijn sporttrajecten beschikbaar welke op locatie uitgevoerd kunnen worden. Hiertoe beschikken wij over mountain bikes, fitness apparatuur en natuurlijk de benodigde kennis. Voor de muziekliefhebber is er de mogelijkheid om gitaar (elektrisch en akoestisch) of piano/keyboard te spelen.

Dagbesteding

Dagbesteding vormt een belangrijk onderdeel van het geheel. Naast het leren van basisvaardigheden (wassen, schoonmaken en opruimen) leren bewoners op locatie tuinieren, klussen etc. Niet alleen technische aspecten komen voorbij. Juist de randvoorwaarden als planning, structurering, voorbereiding, afronden en het indelen van werk in juiste hoeveelheden zijn belang. Dit wordt op externe locaties aangeboden.

Elke avond wordt er samen met de bewoners vers gekookt. Alle keukens komen voorbij en indien gewenst is er de mogelijkheid kookvaardigheden compleet te ontwikkelen.

Tenslotte zijn er verschillende stadie binnen een traject mogelijk. Van 24-uur begeleiding tot semi zelfstandig. In deze fase kan de bewoner zelf koken, boodschappen doen en leren een eigen ritme vast te houden op het terrein van Stichting Droomkinderen. Een veilige stap richting een meer zelfstandige toekomst.