Omgeving Bourtange

Genieten van rust, ruimte en natuur

De boerderij van de Stichting Droomkinderen ligt in het prachtige Westerwoldse landschap, vlakbij ‘onthaastingsparadijs’ Bourtange. Er is alle rust en ruimte, maar in de directe omgeving valt ook van alle te ondernemen op het gebied van sport en sociale activiteiten. De natuur is prachtig en heel geschikt om veel te fietsen en te wandelen.

Vestingdorp Bourtange

Bourtange is een pittoresk en historisch vestingdorp gelegen in de provincie Groningen. Het dorp staat bekend om zijn goed bewaarde vestingwerken en unieke stervormige fortificatie, die teruggaat tot de 16e eeuw. Met zijn smalle straatjes, oude gebouwen en ophaalbruggen ademt Bourtange een authentieke sfeer uit die bezoekers meeneemt naar vervlogen tijden. Het historische karakter wordt versterkt door het feit dat het dorp grotendeels autovrij is, wat bijdraagt aan een rustige en sfeervolle ambiance.

Populaire toeristische bestemming

Naast het historische aspect trekt Bourtange jaarlijks veel toeristen met evenementen zoals middeleeuwse markten en culturele festivals. De omgeving van Bourtange biedt tevens prachtige natuur, waaronder uitgestrekte moerassen en mooie wandelpaden. Dit maakt Bourtange niet alleen een populaire toeristische bestemming, maar ook een unieke en charmante plek om te bezoeken en te verkennen.

Bezienswaardigheden

Er zijn volop musea en andere bezienswaardigheden in de buurt. Een prachtig vestingstadje: een mooie plek om regelmatig met een groep bewoners een kop koffie te gaan drinken. Zeker in de winter is Bourtange net een Anton Pieck-stadje. Winschoten ligt op een minuut of twintig rijden en Emmen met z’n prachtige dierentuin is een half uur rijden. Duitsland is vlak bij (op wandelafstand).

Bekijk het volledige fotoalbum met foto’s van de omgeving

bourtange
bourtange-omgeving