Beschermd wonen met autisme

Beschermd wonen met autisme voor jongens tussen de 8 en 18 jaar in Bourtange kan een uitstekende optie zijn voor diegenen die behoefte hebben aan extra ondersteuning en begeleiding in hun dagelijks leven. Autisme is een neurologische aandoening die het vermogen van een persoon om sociaal te communiceren, gedragingen te begrijpen en te reguleren en zich aan te passen aan veranderingen in de omgeving beïnvloedt. Het kan leiden tot problemen op het gebied van zelfstandig wonen, werk, school en sociale interacties.

Veilige en gestructureerde omgeving

Beschermd wonen voor jongens met autisme in Bourtange biedt een veilige en gestructureerde omgeving waarin jongens kunnen leren omgaan met hun autisme en hun dagelijkse routines kunnen ontwikkelen. Het kan ook dienen als een veilige haven voor jongens die het slachtoffer zijn geworden van pesten of andere vormen van misbruik op school.

Sociale vaardigheden ontwikkelen

In een beschermde woonomgeving worden jongens ondersteund door een team van begeleiders en professionals die zijn opgeleid om hen te helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, emotionele regulatie en andere vaardigheden die nodig zijn om een ​​succesvol leven te leiden. Er wordt rekening gehouden met de individuele behoeften van de jongens en er wordt gewerkt aan doelen die gericht zijn op het vergroten van hun zelfvertrouwen en het vermogen om zelfstandig te functioneren.

De omgeving van onze woonvorm voor autisme

Bourtange is een historisch stadje in de provincie Groningen met een rustige en veilige omgeving die geschikt is voor jongens met autisme. Het biedt ook een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten en mogelijkheden om te leren, zoals wandelen in de natuur, sporten en culturele uitstapjes.

Voortgang kind

Bij Stichting Droomkinderen worden ouders en familieleden ook betrokken bij het proces. Ze worden op de hoogte gehouden van de voortgang van hun kind en krijgen de kans om deel te nemen aan de therapie en activiteiten die worden aangeboden.

Neem contact met ons op

Heeft vragen over Stichting Droomkinderen, of wilt u meer weten over onze woonvorm? U kunt hier direct contact met ons opnemen.