Sylvia van der Laan: een onderneemster in geluk

Onvrede huidig zorgaanbod voor stoornissen

Het idee van de stichting is ontstaan uit onvrede met het huidige zorgaanbod en de manier waarop de zorg wordt uitgevoerd. Sylvia van der Laan heeft zo ongeveer alle mogelijke vormen van zorginstellingen van binnen gezien en uiteindelijk geconcludeerd dat bijna nergens kinderen met autisme (autisme spectrum stoornis), asperger of PDD-NOS zoals Stichting Droomkinderen die opvangt tot hun recht komen.

Andere aanpak nodig voor begeleiding autisme

Isoleercellen en medicatie zijn aan de orde van de dag. Sylvia maakte alles mee: mishandeling, diefstal van cliënten, een gebrek aan betrokkenheid, slechte hygiëne, vieze en kapotte kleren. In 2007 had ze genoeg gezien en dacht: “Bekijk het maar, ik doe het zelf.” Met als resultaat de oprichting van Stichting Droomkinderen.

Geen isoleercellen en medicatie wanneer noodzakelijk

Wij hebben geen isoleercellen. Als medicijnen niet echt noodzakelijk zijn, wordt de medicatie afgebouwd (uiteraard in overleg met de behandelaars van de kinderen). Nu is vaak een wandeling genoeg om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Cliënten voelen zich welkom

Sylvia en de andere begeleiders nemen de kinderen met een stoornis serieus en luisteren naar hun wensen. Daardoor voelen ze zich welkom. Soms voor de eerste keer in hun leven.

Gecertificeerd voor Geestelijke Gezondheidszorg

Wilt u meer weten over Sylvia van der Laan of Stichting Droomkinderen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

bourtange