Zorgboerderij Autisme Groningen

Stichting Droomkinderen is GÉÉN zorgboerderij. Op een zorgboerderij zijn dieren te verzorgen. Bij onze instelling in Groningen hebben wij geen dieren.

Zorginstelling voor autisme is gericht op de mogelijkheden van de maatschappij

Bij de behandeling van autisme richten wij ons op de mogelijkheden die de maatschappij te bieden heeft (school, vrijwilligerswerk buitenshuis, stage, werkzaamheden in de zomer op onze eigen locatie of klussen op onze eigen “zorgboerderij”). In plaats van “zorgboerderij voor autisme”, is “zorginstelling voor autisme” (begeleiding en ondersteuning bij autisme) dan ook een betere benaming.

De zorg- en woonboerderij van Stiching Droomkinderen

De boederij waar wij onze zorg, in Bourtange (Groningen), verlenen was in het verleden een boerderij waar gasten konden eten en slapen. Sinds 2008 is deze boerderij een thuis voor mensen met autisme en/of een aanverwante stoornis. De boerderij biedt plaats aan acht bewoners met autisme. Elk appartement is ruim en heeft een eigen douche en toilet. Er is een gezellige groepsruimte waar gegeten wordt en waar activiteiten plaatsvinden. Belangrijk is ook de keuken, waar veel aandacht besteed wordt aan verantwoorde, maar vooral ook lekkere maaltijden. Er is een aparte fitnessruimte en er is een grote tuin.

Een thuis voor bewoners met autisme

Natuurlijk is er op alle manieren mee rekening gehouden dat de verblijven prikkelarm zijn. De boerderij is een thuis voor de bewoners en dat betekent dat we er alles aan doen om de omgeving goed te onderhouden en een huiselijke sfeer te creëren.

De omgeving rondom de zorgboerderij

Ook al is Stichting Droomkinderen geen typische zorgboerderij, onze omgeving in Noord-Nederland biedt vele mogelijkheden tot het bezoeken van dieren (wandelend of op de fiets).  De boerderij van de Stichting Droomkinderen ligt in het prachtige Westerwoldse landschap, vlakbij ‘onthaastingsparadijs’ Bourtange. Er is alle rust en ruimte, maar in de directe omgeving valt ook van alles te ondernemen op het gebied van sport en sociale activiteiten voor mensen met autisme.

De bewoners met autisme kunnen volop van de natuur genieten

De natuur is prachtig en heel geschikt om veel te fietsen en te wandelen. Er zijn volop musea en andere bezienswaardigheden in de buurt. Bourtange is een prachtig vestingstadje in Groningen: een mooie plek om regelmatig met een groep bewoners met autisme een kop koffie te gaan drinken. Zeker in de winter is Bourtange net een Anton Pieck-stadje. Winschoten ligt op een minuut of 20 rijden en Emmen met z’n prachtige dierentuin is een half uur rijden. Duitsland is vlakbij (op wandelafstand).

Contact

Heeft vragen over onze stichting of wilt u meer weten over onze woonvorm in Groningen? U kunt hier direct contact met ons opnemen.